BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

Karnabahar sevmeyenlerin bile seveceği lezzetli bir tarif Beşamel sosu çok lezzetli oldu.

Malzemeler
Bir adet orta boy karnabahar
Kıymalı sos için:
300 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates biber yarı yarıya salça
Tuz ,karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, pul biber toz kırmızı biber
Üzerine kaşar peynir rendesi
Hazırlanışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp kaynar tuzlu limon damlarılmış suda haşlayalim. Süzüp tepsiye duzelim.Kıymalı sosunu yapalım. Kıyma ile ince doğranmış soğanı sivribiberi kavurup domates ve salçadan ekleyip biraz pişirelim. Beşamel sosu hazırlayalım. Tereyağ ile sıvı yağ karıştırıp eritelim. Unu ilave edip kavuralım. Azar azar sûtü ilave.edelim.Bolca kırmızı toz biber ekleyelim. Koyu un çorbası kıvamında olunca kapatalım tuzunu biberini ilave edelim.Kurmızı renk Beşamel sosumuz yemeğin lezzeti. Önce kıymalı sosu üzerine yayalım. Sonra beşamel sos ile karnabaharların üzerini kaplayalım. Kaşar peynir rendesi de gezdirelim yada bolca dilim koyun. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar