BANDUMA

Malzemeler :
1 adet bütün tavuk
3 adet sac yufkası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
Tuz karabiber
Yapılışı :
Kastamonu nun nefis yöresel yemeği..
Organik tavuk ile çok lezzetli oluyor.
Tavuğu tütsüleyip yıkayıp bütün haşlıyoruz. Haşlarken suyuna 1 adet soğan 1 adet havuç tane karabiber koyarsanız daha lezzetli oluyor.. Bu arada yufkasını yapabilirsiniz. Sac yufkası yöresel olduğu için daha lezzetli oluyor. Kendiniz de açabilirsiniz. Yada hazır lavaş da kullanabilirsiniz. Yufkayı 3 parmak eninde katlayıp 3 parmak genişliğinde dilimliyoruz. Tavaya tereyağını bir seferde değil yağlayacak kadar koyup yufka dilimlerini hafif kızarık olacak şekilde kızartıyoruz. Soğuması için beklemeye alıyoruz. Tavuğu ayıklayıp lokmalık parçalara ayırıyoruz. Tavuk suyu da ılık olsun ki yufkalar hamur olmasın. Yufka dilimlerini tavuk suyuna batırıp çıkarıyor tabağa diziyoruz. Üzerine bir kat tavuk eti bir iki kaşık ceviz içi serpiyoruz Bitene kadar bu şekilde devam edip kalan etleri ortasına koyuyoruz. Yada benim yaptığım gibi ortaya tavuk etleri etrafına yufkaları dizebilir üstüne ceviz serpebilirsiniz. Soğudu ise bir iki dakika fırında tutup ısıtın servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar