TERBIYELI MANTAR ÇORBASI


15 adet kültür mantarı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Yapılışı :
Mantarları yıkayıp limonlu suya koyuyoruz. Ben üzerindeki ilk kat kirli zarı soyuyorum. 15 dak haşlıyorum kara suyu çıkıyor. Çorbayı yapacağımız tencerede tereyağı ile unu rengini bozmadan kavurup sütü ilave ediyoruz. Topaklanmaması için sürekli karıştırıp bulamaç yapıyoruz. Mantarları ve suyunu koyup koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyu olursa bir parça sıcak su ekleyip kıvam ayarlayabilirsiniz..Terbiyesini yapıyoruz.. Ilıklaştırarak çorbaya ekliyoruz.Bir taşım kaynatıp tuzunu atıp kapatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.. Afiyet olsun.

Yorumlar